Arytmia serca

arytmia_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Witam mam problem i szukam wiadomości oraz porad na temat arytmii serca. Jestem osobą z nadwagą, pracuję jako przedstawiciel handlowy. Od niedawna postanowiłem zrobić coś z sobą i schudnąć p...(więcej)
  • Doskonale Cię rozumiem, ja miałam podobne dolegliwości, odstawiłam tabletki i po paru miesiącach wszystko wrócił do normy. Prawdą jest też to, że po niewielkiej dawce alkoholu czułam się t...(więcej)
  • i nie przekonuj go! Pamietaj, ze bardzo wielu lekarzy ma uklady z firmami farmaceutycznymi i zinteresowana jest nie zdrowiem pacjenta a zaaplikowaniem konkretnego \"zaprzyjaznionego leku\"!Najlepiej p...(więcej)
  • Ja jednak radzę Ci skorzystać z niefarmakologicznych sposób- wyjście na świeże powietrze, sen, napicie się dużej ilości wody, masaż. Leki to ostateczność...(więcej)
  • Witam. Od dość długiego czasu mam niskie ciśnienie. Skurczowe waha się w granicach 105-80, a rozkurczowe 60-40 Tętno mam zazwyczaj w granicach 140-90. Towarzyszy temu nierówne bicie serca. Wcz...(więcej)
  • Leczylam się u siostry zakonnej ( nazwisko: Piróg), z miejscowości Biała Niżna, koło GRYBOWA, woj.małopolskie, która leczyla mnie ziołami, co prawda z innych schorzeń, ale ze wspaniałym sku...(więcej)

Forum

arytmia, wysiłek fizyczny, zła dieta (alex)
Witam mam problem i szukam wiadomości oraz porad na temat arytmii serca. Jestem osobą z nadwagą, pracuję jako przedstawiciel handlowy. Od niedawna postanowiłem zrobić coś z sobą i schudnąć parę kilo. Przeszedłem na dietę, ćwiczę od kilku tygodni. Wcześniej, to znaczy kilka lat temu trenowałem piłkę nożną. Postanowiłem namówić moich starych kompanów na powrót na murawę i udało się. Pojawiły się jednak schody, ok chudnę i ciało moje wraca do formy, lecz coś z sercem chyba nie tak, martwię się, ponieważ po wysiłku nie mogę opanować oddechu, kaszlę, duszę się. Czuję, że serce bije jak szalone, nierytmicznie jakby za szybko. Mam pytanie czy nie grozi mi jakaś choroba): Uwielbiam grać w piłkę i jest to jedyny sport, który sprawia mi radość. Proszę pomóżcie. Ponieważ nie wiem, czy mam iść do lekarza, zmienić dietę, lub zmienić dyscyplinę sportową.
(więcej...)

1
Tabletki antykoncepcyjne powodem arytmi? (ana25)
Doskonale Cię rozumiem, ja miałam podobne dolegliwości, odstawiłam tabletki i po paru miesiącach wszystko wrócił do normy. Prawdą jest też to, że po niewielkiej dawce alkoholu czułam się tragicznie, myślałam że serce to zaraz mi z klatki piersiowej wyskoczy. Zrobiłam badania serca ale wszystko w normie. Lekarz powiedział że możliwe są takie dolegliwości podczas zażywania hormonów. Nie martw się Aniu cykle miesiączkowe po dłuższym okresie powinny się same wyregulować.
(więcej...)

2
Problem z lekarstwami na nadciśnienie!Pomocy! (Wojtek)
i nie przekonuj go! Pamietaj, ze bardzo wielu lekarzy ma uklady z firmami farmaceutycznymi i zinteresowana jest nie zdrowiem pacjenta a zaaplikowaniem konkretnego \"zaprzyjaznionego leku\"!Najlepiej pojsc ze swoimi problemami zdrwowotnymi do innych lekarzy nie informujac ich o poprzedniej diagnozie i zaaplikowanym lekarstwie! Przysiega Hipokratesa i etyka lekarska umarla wraz ze zgeszefcieniem naszego zycia i podporzadkowaniu go zyskowi za wszelka cene! Na xxx swojemu tacie potrojna dawke Gazety Wyborczej i TVNu!!Na pewno od razu wyzdrowieje!
(więcej...)

2
Problemy z arytmią i bóle głowy (patryk)
Ja jednak radzę Ci skorzystać z niefarmakologicznych sposób- wyjście na świeże powietrze, sen, napicie się dużej ilości wody, masaż. Leki to ostateczność
(więcej...)

6
czy to już arytmia (Delfinka)
Witam. Od dość długiego czasu mam niskie ciśnienie. Skurczowe waha się w granicach 105-80, a rozkurczowe 60-40 Tętno mam zazwyczaj w granicach 140-90. Towarzyszy temu nierówne bicie serca. Wcześniej pojawiały się mroczki przed oczami, bóle w okolicy mostka, zawroty głowy, kilka razy zemdlałam. Teraz te objawy nie występują, bądź wystepują bardzo sporadycznie. Jest to coś poważnego? Wymaga to leczenia?
(więcej...)

1
zioła na arytmię (Urszula)
Leczylam się u siostry zakonnej ( nazwisko: Piróg), z miejscowości Biała Niżna, koło GRYBOWA, woj.małopolskie, która leczyla mnie ziołami, co prawda z innych schorzeń, ale ze wspaniałym skutkiem, czego nie mogli dokonać lekarze, lecząc mnie lekami farmakologicznymi.Można spróbować tam zadzwonić.
(więcej...)

2

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

arytmia_ciekawostki

Ciekawostki

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.

Czy wiesz, że...

Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby

Polecamy

Serce
Serce, w celu prawidłowego funkcjonowania, musi stale pulsować, zwiększając się i zmniejszając. Pulsowanie to nazywa się uderzeniami serca.

Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku pod nazwą Novalgin. Dzisiaj metamizol jest nadal używany i uznawany za jedną z najskuteczniejszych i najszybciej działających substancji przeciwbólowych, znany jest w Polsce pod nazwą Pyralgina. Skutecznie walczy z bólem i gorączką, a co najważniejsze jest dobrze tolerowany przez układ pokarmowy. Ważne jest również to, że Pyralgina zaskarbiła sobie zaufanie lekarzy, farmaceutów i pacjentów.