Arytmia serca

arytmia_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Witam mam problem i szukam wiadomości oraz porad na temat arytmii serca. Jestem osobą z nadwagą, pracuję jako przedstawiciel handlowy. Od niedawna postanowiłem zrobić coś z sobą i schudnąć p...(więcej)
  • Doskonale Cię rozumiem, ja miałam podobne dolegliwości, odstawiłam tabletki i po paru miesiącach wszystko wrócił do normy. Prawdą jest też to, że po niewielkiej dawce alkoholu czułam się t...(więcej)
  • i nie przekonuj go! Pamietaj, ze bardzo wielu lekarzy ma uklady z firmami farmaceutycznymi i zinteresowana jest nie zdrowiem pacjenta a zaaplikowaniem konkretnego \"zaprzyjaznionego leku\"!Najlepiej p...(więcej)
  • Ja jednak radzę Ci skorzystać z niefarmakologicznych sposób- wyjście na świeże powietrze, sen, napicie się dużej ilości wody, masaż. Leki to ostateczność...(więcej)
  • Witam. Od dość długiego czasu mam niskie ciśnienie. Skurczowe waha się w granicach 105-80, a rozkurczowe 60-40 Tętno mam zazwyczaj w granicach 140-90. Towarzyszy temu nierówne bicie serca. Wcz...(więcej)
  • Leczylam się u siostry zakonnej ( nazwisko: Piróg), z miejscowości Biała Niżna, koło GRYBOWA, woj.małopolskie, która leczyla mnie ziołami, co prawda z innych schorzeń, ale ze wspaniałym sku...(więcej)

Forum -> Problem z lekarstwami na nadciśnienie!Pomocy!

Tytuł:Problem z lekarstwami na nadciśnienie!Pomocy!
Autor:Wojtek
20.5.2010, 10:18
Mam problem mój tato 60-cio letni mężczyzna cierpi na nadciśnienie tętnicze i z tego powodu regularnie przyjmuje leki wyrównujące ciśnienie. Dodatkowo lekarz przepisał mu tabletki, których zadaniem jest wyrównanie akcji serca, nazwy niestety nie pamiętam. Problem tkwi w tym, że tata źle się czuje po zażyciu tych leków, boli go serce, cierpi na zawroty głowy. Poinformował o tym lekarza, lecz ten polecił mu dalsze przyjmowanie tych lekarstw. Złe samopoczucie spowodowało, że tata postanowił brać połowę dawki. Nie wiem czy jest to korzystne i czy postępuje słusznie. Ja dużo pracuje i mam ograniczone możliwości wizyt u ojca (300km). Martwię się, ponieważ nie mogę go przekonać, żeby postępował według wskazówek lekarza, jednocześnie boję się, że może mieć kłopoty ze zdrowiem. Proszę o pomoc!

Tytuł:Problem z lekarstwami na nadciśnienie!Pomocy!
Autor:Oswiecony
24.1.2011, 03:04
i nie przekonuj go! Pamietaj, ze bardzo wielu lekarzy ma uklady z firmami farmaceutycznymi i zinteresowana jest nie zdrowiem pacjenta a zaaplikowaniem konkretnego \"zaprzyjaznionego leku\"!Najlepiej pojsc ze swoimi problemami zdrwowotnymi do innych lekarzy nie informujac ich o poprzedniej diagnozie i zaaplikowanym lekarstwie! Przysiega Hipokratesa i etyka lekarska umarla wraz ze zgeszefcieniem naszego zycia i podporzadkowaniu go zyskowi za wszelka cene! Na xxx swojemu tacie potrojna dawke Gazety Wyborczej i TVNu!!Na pewno od razu wyzdrowieje!

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

arytmia_ciekawostki

Ciekawostki

Kołatanie serca
Kołatanie serca, nazywane także palpitacjami zazwyczaj nie jest poważne, o ile występuje bardzo sporadycznie i nie jest wynikiem arytmii.

Czy wiesz, że...

Zawał serca można opisać jako ostatni etap postępującej choroby niedokrwiennej. Bywa, że jest on pierwszym symptomem tej choroby

Polecamy

Serce
Serce, w celu prawidłowego funkcjonowania, musi stale pulsować, zwiększając się i zmniejszając. Pulsowanie to nazywa się uderzeniami serca.

Metamizol po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1922 roku pod nazwą Novalgin. Dzisiaj metamizol jest nadal używany i uznawany za jedną z najskuteczniejszych i najszybciej działających substancji przeciwbólowych, znany jest w Polsce pod nazwą Pyralgina. Skutecznie walczy z bólem i gorączką, a co najważniejsze jest dobrze tolerowany przez układ pokarmowy. Ważne jest również to, że Pyralgina zaskarbiła sobie zaufanie lekarzy, farmaceutów i pacjentów.